Opmerkelijk

Carnavalshit Luizenmoeder in iTunes top 3: 'Iedereen kan dit meezingen'

29 januari 2018 18:28 Aangepast: 30 januari 2018 20:18
De Gebroeders Rossig. Beeld © Leon van der Spank

De Gebroeders Rossig uit Wijchen hebben een dikke hit te pakken met het carnavalsliedje 'Hallo Allemaal', bekend van de tv-serie 'De luizenmoeder'. Het nummer staat inmiddels in de top 3 van iTunes. "Dit is voor ons ook een grote verrassing. We hoeven er niet van te leven, het is vooral een leuke hobby."

De Gebroeders Rossig lieten er geen gras over groeien toen ze afgelopen vrijdag André van Duin een carnavalsversie van Juf Anks 'Hallo Allemaal' hoorden zingen bij De Wereld Draait Door. "Hij vertelde dat hij verder niks met het nummer wilde doen, en toen dachten wij: nu moeten we snel schakelen", vertelt Donnie van de Gebroeders Rossig aan RTL Nieuws.

YouTube ontploft

Nog diezelfde avond doken Ronnie, Donnie, Tonnie en Johnnie de studio in. "We hebben het in één nacht opgenomen. De volgende dag ontploften onze YouTube en Facebook. Toen wisten we dat we een hit te pakken hadden."

Volgens Donnie heeft het nummer alles wat een carnavalshit zou moeten hebben. "Het is carnavalesk, en ook simpel. En er zit een mooie vertraging in het refrein: 'Haaaaallo Allemaal'. Dat kan iedereen meezingen."

Half uurtje voor 1295,- euro

Inmiddels staat de telefoon roodgloeiend. "Iedereen wil ons interviewen, en er zijn ook veel mensen die ons nog willen boeken voor carnaval." Voor 1295,- euro komen de Gebroeders Rossig een half uurtje optreden. "Dan zingen we ook onze andere carnavalshit: 'Het is nooit te laat als het om een feestje gaat. Die deed het eigenlijk ook al heel erg goed, maar met Hallo Allemaal erbij is het helemaal feest."

Of hij al een reactie heeft gekregen van de makers van de serie? "Nee nog niet, maar ik denk dat ze het prima vinden. Wij liften mee op hun succes, en zij op het onze. Zo snijdt het mes aan twee kanten."

Video: Luister hier de hit 'Hallo Allemaal' van de Gebroeders Rossig

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore