Opmerkelijk

Ronald McDonald 'duikt onder' vanwege killer clowns

12 oktober 2016 03:43 Aangepast: 12 oktober 2016 06:23
Ronald McDonald gaat op de foto met een kindje (archieffoto). Beeld © Getty Images

Hij is misschien wel de bekendste clown ter wereld, maar Ronald McDonald, de mascotte van fastfoodketen McDonald's, laat zich de komende tijd niet zien. De reden: de killer clowns in de Verenigde Staten.

Ronald McDonald, de gele clown met zijn rode pruik, is al jaren een bekend gezicht van McDonald's. De clown brengt regelmatig een bezoek aan zieke kinderen en is het gezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds. 

Even niet in het openbaar

Maar de clown zal in de Verenigde Staten voorlopig even niet in het openbaar verschijnen, zegt de Amerikaanse keten in een statement. De maatregel wordt genomen vanwege 'het huidige klimaat rond clowns'.

Daarmee doelt het bedrijf op de gewapende 'killer clowns' die op dit moment over de hele wereld opduiken. Die clowns verschijnen in het openbaar om kinderen en volwassenen de stuipen op het lijf te jagen. Ze zijn vaak gewapend met een mes of zelfs een kettingzaag.

Ook in Nederland

Ook in ons land zijn de enge clowns de laatste dagen gezien. In Almere en Oss heeft de politie gewaarschuwd voor de clowns. In de Stripheldenbuurt in Almere joeg een horrorclown de 11-jarige Daan de stuipen op het lijf. "Hij had een klein keukenmesje in zijn hand."

Wie er eentje tegenkomt, krijgt het advies om meteen 112 te bellen. Waarschijnlijk gaat het om grappenmakers, die het kunstje hebben afgekeken van de Amerikanen.

Het is onduidelijk of Ronald McDonald ook tijdelijk verdwijnt in Nederland.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`