Opmerkelijk

PvdA steekt 'middelvinger' op na foutje van krant

24 januari 2018 15:44 Aangepast: 24 januari 2018 23:39

Met een advertentie in de krant wilde de PvdA in Meppel gisteren aandacht vragen voor de aftrap van hun verkiezingscampagne. Maar dat pakte iets anders uit dan de partij had verwacht. In plaats van hun normale logo, een roos met een vuist erin, kwam er een logo waarin de vuist z'n middelvinger opsteekt.

De Meppeler Courant heeft al toegegeven dat een foutje is gemaakt. Het logo dat de vormgever kreeg aangeleverd was te klein, dus is hij op zoek gegaan naar een grotere versie. Dat die net iets anders was dan het echte logo van de PvdA, viel niet op. Hoe de vormgever aan het logo is gekomen, is niet bekend gemaakt.

Middelvinger voor democratie

Verschrikkelijk, vindt voorzitter van de PvdA-afdeling Jolida Voetelink. "Je steekt op deze manier je middelvinger op naar de maatschappij en de democratie. Het is buitengewoon treurig en beledigend, je maakt de politiek belachelijk."

Bovendien past dit logo helemaal niet bij de partij, zegt ze. "De PvdA is een sociale partij, terwijl dit gebaar juist heel asociaal is. Dit is nepnieuws. We hebben heel veel tijd in dit evenement gestopt, en dan gebeurt dit, dat is heel vervelend."

Leuke bijeenkomst

De Meppeler Courant heeft de partij inmiddels een email gestuurd om excuses aan te bieden, en Voetelink gaat er vanuit dat ze er samen wel uitkomen. Het evenement waar de partij reclame voor maakte vond gisteren plaats, en was een 'groot succes'. "Het was een leuke bijeenkomst", zegt ze. Ze denkt niet dat het door de extra aandacht drukker was dan normaal.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore