Opmerkelijk

Meekijken bij operatie 'Friese' tijger Caruso

13 oktober 2016 10:58 Aangepast: 13 oktober 2016 12:16
Caruso gaat onder het mes Beeld © ANP

Ex-circustijger Caruso, die in een opvangcentrum in Friesland woont, is vanochtend geopereerd. Een spannende en ingrijpende operatie, want tijgers kunnen slecht reageren op de narcose en de stress die daarbij komt kijken.

Verzorgers proberen tijgers zo min mogelijk onder narcose te brengen. Maar voor Caruso moest het nu echt. Door een slechte, afgebroken hoektand had de tijger last van een permanente infectie van zijn neusholtes. De tand moest eruit.  

Tijger Caruso is in een dierentuin geboren en heeft met een circus meegereisd. Nu woont hij in een opvangcentrum Felida in het Friese Nijeberkoop. 

Live op Facebook

De behandeling duurde zo'n anderhalf uur. Pim Sedee deed live verslag van de operatie via onze Facebookpagina. Dat is hier terug te bekijken:

Felida is een opvangcentrum voor katachtige roofdieren in Friesland. Er verblijven momenteel zes tijgers, een luipaard en een Bengaalse tijgerkat. Het zijn allemaal dieren die in gevangenschap, bijvoorbeeld in het circus, zijn opgegroeid. De roofdierenopvang was in mei in het nieuws toen daar twee tijgers ontsnapten

`