Opmerkelijk

Jongen (7) overleeft beet giftige tunnelwebspin

12 januari 2018 10:21 Aangepast: 08 februari 2018 20:29

Een 7-jarige jongen uit het Australische Mittagong, zo'n 100 kilometer onder Sydney, is door snel en adequaat optreden van zijn ouders gered van een pijnlijke dood.

Riley Schmidt voelde bij het aantrekken van een Harry Potter-pak voor een verkleedpartijtje een scherpe pijnscheut, meldt de Sydney Morning Herald. Hij bleek in zijn hand gebeten te zijn door een Australische tunnelwebspin, een van de giftigste spinnen ter wereld. Het beestje had zich verschanst in de outfit van de jongen.

Antigif

Rileys moeder bedacht zich geen moment en paste direct de handelingen toe die zij op de EHBO-cursus had geleerd over spinnen- en slangenbeten. Daarna belde zij een ambulance en spoedde zich met Riley naar het ziekenhuis.

ZIE OOK: Jongen (10) overleeft beet spin na recordhoeveelheid antigif

Rileys hand was al lelijk opgezet, maar door het drukverband dat zijn moeder had aangebracht, was de schade beperkt gebleven. Nadat Riley antigif had gekregen, klaarde hij na tien minuten zienderogen op.

Spinnen 'melken'

De spin is gevangen en naar de Taronga Zoo gebracht. Daar worden zoveel mogelijk tunnelwebspinnen gehouden om hun gif te 'melken' en daarvan een antigif te maken. Daaraan is een groot gebrek in Australië, meldden we vorig jaar al.  

Riley is overigens niet meer van plan ooit nog een Harry Potter-pak aan te trekken. In plaats daarvan heeft hij een nieuwe favoriet: Superman.

`