Opmerkelijk

Premier Rutte rijdt mee in de bus van chauffeur Fred Teeven

02 januari 2018 13:41 Aangepast: 02 januari 2018 20:28
Een vrolijke Rutte in de bus bij Fred Teeven. Beeld © Chris Soelaart

Premier Mark Rutte heeft vanochtend meegereden in de passagiersbus van oud-staatssecretaris Fred Teeven. Teeven werkt tegenwoordig parttime als buschauffeur in de omgeving van Schiphol.

Volgens de fotograaf die de foto nam met zijn telefoon, gaat het om een spontane foto. Het bezoek is dat niet. Teeven zei begin december al tegen RTL Nieuws dat Rutte van plan was om in januari mee te rijden in de bus van Teeven.

De oud-minister zit op een lijnbus van Connexxion.

Wachtgeld

De VVD-prominent nam begin dit jaar afscheid van de Tweede Kamer. Hij was weer in de Kamerbankjes terecht gekomen nadat hij in maart 2015 was opgestapt als staatssecretaris van Justitie. Hij moest aftreden vanwege de nasleep van de Teeven-deal, een geheime afspraak die Teeven jaren geleden als officier van justitie sloot met crimineel Cees H.

De voormalige staatssecretaris van Justitie heeft sinds zijn aftreden nog drie jaar en twee maanden recht op wachtgeld en hij mag tot 100 procent van zijn laatstverdiende salaris bijverdienen. 

Naast het werk als buschauffeur zou Teeven inmiddels ook samen met een oud-collega van de FIOD een adviesbureau zijn begonnen op het terrein van veiligheid en cybercrime.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore