Opmerkelijk

Gezin leeft al maanden op Thaise luchthaven

29 december 2017 11:02 Aangepast: 24 januari 2018 13:28
Personeel van de Thaise luchthaven heeft zich over de familie ontfermd. Beeld © EPA

Een Zimbabwaans gezin bivakkeert al maanden op een luchthaven van Bangkok. De reizigers willen vanwege de politieke onrust na het aftreden van Mugabe, niet terug naar hun thuisland.

De familie heeft ook niet de juiste papieren om naar Europa te komen. De Thaise immigratiedienst liet de BBC weten dat vliegveldpersoneel zich heeft ontfermd over de familie.

Cadeautje

Het lot van de Zimbabwanen kwam aan het licht door een foto op Facebook. Een medewerker van de luchthaven deelde een afbeelding waarop hij een kerstcadeau gaf aan een klein meisje. Hij schreef dat haar gezin al bijna drie maanden verbleef op de luchthaven vanwege de onrustige situatie in Zimbabwe.

สาวน้อย Mashia จากซิมบับเว คนนี้ติดอยู่สนามบินกับพี่ชายและครอบครัวมาร่วมเกือบสามเดือน เนื่องจากสถานการณ์ไม่สงบภายในประเท...

Geplaatst door Kanaruj Artt Pornsopit op dinsdag 26 december 2017

Reisdocumenten

De familie met vier jonge kinderen arriveerde volgens de autoriteiten op een toeristenvisum in Bangkok. Ze wilden via Kiev doorvliegen naar Barcelona, maar beschikten niet over de juiste reisdocumenten. Ook een poging via Dubai een derde land te bereiken, liep op niets uit.

Inmiddels zou ook de UNHCR zich met de kwestie bemoeien. De VN-vluchtelingenorganisatie liet weten dat naar een oplossing wordt gezocht, maar trad niet in detail. Een woordvoerder van de immigratiedienst zei dat het gezin niet overgeplaatst wil worden naar een opvangcentrum. ,,Ze vinden het prima om hier te blijven.''

The Terminal

Wie de film The Terminal gezien heeft, zal veel gelijkenissen zien met het verhaal waarin Tom Hanks de hoofdrol speelt. Het verhaal gaat over een man die vastzit op een vliegveld, omdat hem de toegang wordt ontzegd tot de Verenigde Staten. Hij kan ook niet terugkeren naar zijn thuisland (het fictieve Krakhosia) omdat er daar, tijdens zijn vlucht, een revolutie uitgebroken is.

Bekijk hieronder de trailer van de film:

RTL Nieuws / ANP
`