Opmerkelijk

Kat lift mee vanuit Hongarije naar Nederland, nu weer terug bij baasje

17 december 2017 12:18 Aangepast: 17 december 2017 18:56
Beeld © Dierenbescherming

De dierenbescherming in Eindhoven heeft een weggelopen kat herenigd met zijn eigenaar. Daar was wel een ritje van zo'n 1300 kilometer voor nodig. De eigenaar van zwerfkat werd namelijk getraceeerd in Hongarije.

Rudi, zoals de kat bleek te heten, was per ongeluk met een vrachtwagen meegelift vanuit Hongarije. Het diertje had tien dagen opgesloten gezeten in een container zonder eten of drinken. Toch maakte hij het naar omstandigheden goed. 

Speld in een hooiberg

Omdat Rudi gevonden werd in het expeditiecentrum van Philips in Eindhoven en de route van vrachtwagen bekend was, wist de dierenbescherming wel dat ze de eigenaar moesten zoeken in of Hongarije, waar de lading werd verzegeld of in Tsjechië, waar de rit begon.

De dierenbescherming vreesde een zoektocht naar een speld in een hooiberg, maar via Facebook werd de eigenaresse in Hongarije toch snel achterhaald. Ze moest wel eerst nog een paar weken wachten: eerst moest Rudi nog aansterken, voordat hij de benodigde entingen kon krijgen. 

Deze week was het dan eindelijk zover en kon Rudi beginnen aan zijn terugreis, met hulp van een vrijwilliger van Stichting Dierenhulp Hongarije. 

Na een emotionele hereniging, was Rudi al snel weer op zijn gemak:

Miniatuurvoorbeeld

 

 

`