Gezin

Agent adopteert baby drugsverslaafde: 'Eindelijk kan ik eens helpen'

01 december 2017 19:21 Aangepast: 02 december 2017 09:15
Ryan Holets met baby Hope: verslaafd geboren, nu afgekickt. Beeld © YouTube

Ryan Holets, politieagent in het Amerikaanse Albuquerque, stuitte bij het surveilleren op een hoogzwangere vrouw die zichzelf inspoot met heroïne. "Als je zo doorgaat, overleeft je baby het niet", waarschuwde hij. In een flits besloot hij zich over het toen nog ongeboren kindje te ontfermen.

CNN toont videobeelden van die ontmoeting tussen Holets en de zwangere vrouw, Crystal Champ (35). Dat was in september. Drie weken later zou de baby geboren worden. Nu, ruim twee maanden later, woont het kindje bij Holets, zijn vrouw en de vier kinderen die ze samen al hadden. Ze hebben het meisje Hope genoemd.

Bijzonder gevoel

Holets en zijn echtgenote hadden het al eens gehad over adoptie. Dat het zo snel op hun pad zou komen, hadden ze niet verwacht. Maar Holets vertelt dat hij ineens werd overvallen door een heel bijzonder gevoel terwijl hij met de verslaafde vrouw stond te praten.

"Hij veranderde helemaal", zegt moeder Crystal Champ over dat moment. "Hij werd ineens een mens, in plaats van een politieagent."

En Holets zegt: "Ik realiseerde me plots dat ze waarschijnlijk heel graag iemand wilde die haar baby kon adopteren. Het was alsof God tegen me zei: zeg haar gewoon dat jij het doet. Gewoon, omdat je het kunt."

'Kans om écht te helpen'

In zijn werk als politieagent wordt hij voortdurend geconfronteerd met situaties waarin hij zich machteloos voelt. "Heel vaak wil ik helpen, maar is dat onmogelijk. Daar word je heel moe van. Maar nu had ik een kans om écht te helpen."

Hope kwam verslaafd ter wereld en bracht de eerste weken van haar leven door in het ziekenhuis. "Maar nu gaat het geweldig", zegt Holets. En moeder Crystal is er dolgelukkig om. "We hebben haar niet opgegeven omdat we haar niet wilden. Ik wil alleen maar dat ze veilig is, dat er van haar wordt gehouden, dat ze een kans heeft."

Geen toeval

Holets en zijn gezin zijn dankbaar dat Hope op die speciale manier in hun leven kwam. "Het was geen toeval", zegt de agent, "het was voorbestemd." En hij weet het zeker: als er in het leven van de kleine Hope problemen komen, dan zal hij voor haar klaarstaan. "We zullen haar altijd helpen. Ook als het eens tegenzit."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`