Opmerkelijk

Zeldzame foto van revolverheld Billy the Kid opgedoken

20 november 2017 07:17 Aangepast: 20 november 2017 09:43
Billy the Kid (tweede van links) en Pat Garrett (uiterst rechts).

Een Amerikaanse man heeft op een rommelmarkt voor slechts 10 dollar de deal van z'n leven gesloten. Hij kocht voor dat bedrag een oude foto van de beroemde Amerikaanse revolverheld Billy the Kid en de man die hem in 1881 zou doden, sherrif Pat Garrett.

Frank Abrams kocht de foto in 2011 en hing 'm aan een muur in zijn woning. Hij had Billy the Kid toen nog niet herkend op de foto, laat staan de sheriff. Dat gebeurde alsnog in 2015, toen de - tot dan toe - enige bekende foto van de revolverheld van eigenaar wisselde voor 5 miljoen dollar. Verschillende experts bevestigen dat het om Billy the Kid en Garrett gaat.

Onschatbare waarde

De foto is waarschijnlijk miljoenen euro's waard, melden Amerikaanse media. Al maakt dat de eigenaar van de foto niet uit. "Voor mij is-ie van onschatbare waarde", vertelde hij KRQE News. Wel heeft hij voor alle zekerheid de foto van de muur gehaald en opgeslagen op een veilige plek.

Billy the Kid (die eigenlijk William Bonney heette) zou verantwoordelijk zijn voor 21 moorden, voor elk jaar van zijn leven een. Garrett schoot hem in juli 1881 dood. Over Billy the Kid zijn tientallen boeken en films gemaakt.

Meer op rtlnieuws.nl:
2,3 miljoen voor foto Billy the Kid

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore