Opmerkelijk

Noord-Korea: doodstraf voor Trump om bespotten Kim Jong-un

15 november 2017 16:39 Aangepast: 15 november 2017 16:49
Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump moet volgens de Noord-Koreaanse staatskrant de doodstraf krijgen voor het bespotten van leider Kim Jong-un. Dat schrijft de officiële staatskrant Rodong Sinmun in een commentaar.

De Noord-Koreaanse leider had Trump vorige week kennelijk 'oud' genoemd. Dat liet Trump niet over zijn kant gaan. Drie dagen geleden twitterde de Amerikaanse president: "Waarom doet hij dat nou? Ik noem hem toch ook niet 'klein en dik'?"

De 71-jarige Trump schreef verder dat hij 'ontzettend zijn best doet' om vrienden te worden met Kim Jong-un. "Misschien dat het ooit lukt!"

De staatskrant noemde Trump in het commentaar ook laf, omdat hij een bezoek aan het grensgebied tussen Zuid- en Noord-Korea deze week op het laatste moment had afgezegd.

Escaleren

"De ergste misdaad wat hem nooit kan worden vergeven is het kwaadaardig beledigen van de waardigheid van het opperste leiderschap", schrijft de krant. "Hij moet weten dat hij een afzichtelijke crimineel is die tot de doodstraf is veroordeeld door het Koreaanse volk."

Sinds het aantreden van Trump lijkt de verbale strijd met Kim Jong-un te te escaleren. De twee leiders wisselen persoonlijke beledigingen af met dreigementen met raketaanvallen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Trump bespot Noord-Koreaanse leider: 'Ik noem hem toch ook niet klein en dik?'

 

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`