Opmerkelijk

Verdachte van moordpoging op Japanse vrouw blijkt zwerfkat

13 november 2017 12:08 Aangepast: 14 november 2017 08:11
Archieffoto

In Japan heeft het onderzoek naar mishandeling van een hoogbejaarde vrouw een bizarre wending genomen. De vrouw had zeer zware verwondingen, maar de dader was spoorloos.

Naar nu blijkt is de dader hoogstwaarschijnlijk een zwerfkat. De 82-jarige bedlegerige vrouw uit Mifune werd gevonden met zo'n twintig zware wonden in haar gezicht, schrijft de Japan Times. Haar dochter belde de politie, die naar aanleiding van de aard van de verwondingen uitging van poging tot moord of doodslag. 

Gezicht vol bloed

"Haar gezicht zat vol bloed. Ik had geen idee wat er gebeurd is", zegt de dochter tegen de lokale zender RKK. De vrouw is opgenomen op de intensive care.

De politie onderzocht het huis en de omgeving, maar vond geen aanwijzingen dat mensen het huis waren binnengedrongen. Pas daarna werd er beter naar de verwondingen van de vrouw gekeken, en kwam aan het licht dat het hoogstwaarschijnlijk ging om krabben van een kat. 

De politie verlegde daarop de aandacht naar de zwerfkatten in de buurt, en op een van hen werd bloed gevonden dat vermoedelijk van een mens is. Verder onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad gaat om het bloed van de zwaargewonde vrouw.

`