Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Sanne had de winnende cijfers: ze won een huis in Friesland

Sanne in de badkuip van haar woning. Beeld © Facebook / Verloterij

Voor nog geen honderd euro is Sanne eigenaar geworden van een huis ter waarde van twee ton. Het huis aan De Kolk in Oudebildtzijl werd verloot door de Friese voetbalvereniging Ouwe Syl en Sanne kocht het winnende lot. Ze is ontzettend blij met haar bijzondere prijs. "Maar ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven."

Gisteravond werd het winnende lotnummer bekendgemaakt: 5140. Het lotnummer van Sanne uit Arnhem. Ze volgde de loting via een livestream op internet. "Op gegeven moment hoorde ik dat mijn cijfers werden genoemd. Heel onwerkelijk! Nog steeds eigenlijk. Zoiets gebeurt normaal gesproken bij een ander."

Geen haast

Sanne mag doen met het huis wat ze maar wil: wonen, verkopen of verhuren. En ook al woont ze nu nog met veel plezier in Gelderland, ze ziet een verhuizing naar het noorden van ons land wel zitten. "Ik heb mezelf voorgenomen om er rustig over na te denken. Ik ga hier eerst een paar keer boodschappen doen en eens een rondje hardlopen in de omgeving. Het hoeft allemaal niet op stel en sprong. Ik heb geen haast, maar zoals het er nu naar uitziet, is de kans heel groot dat ik in Friesland ga wonen."

De winnares nam gisteravond al meteen een kijkje in haar nieuwe woning. "Het is een heel knus huis met een prachtige tuin en schitterend gelegen. Ik kan me hier zeker thuis gaan voelen."

Er werden in totaal 7908 loten à 98 euro verkocht. De totaalopbrengst van de actie komt daarmee op zo'n 775.000 euro. Een deel daarvan wordt aan de oude huiseigenaar betaald, een ander deel gaat naar de Belastingdienst en de rest komt toe aan de voetbalvereniging. Volgens de Leeuwarder Courant gaat het om een bedrag van meer dan 300.000 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore