Opmerkelijk

Collega's miljonair, Australiër mist deelname aan winnend pooltje

06 november 2017 08:59 Aangepast: 06 november 2017 13:32
Powerball-loten (archieffoto). Beeld © EPA

De Australische man Brendan King heeft een miljoenenprijs aan zijn neus voorbij zien gaan. Zijn collega's wonnen met een gedeeld lot 40 miljoen Australische dollars, King dacht dat hij ook recht had op een deel. De rechter heeft hem nu in het ongelijk gesteld.

King speelde op zijn werk al jaren met een groepje collega's mee met de Powerball-loterij, meldt de Sydney Morning Herald. De organisator van die pool, Robert Adams, besloot vorig jaar om eenmalig met 14 anderen extra loten te kopen. Op een van die loten viel de jackpot van 40 miljoen dollar, zo'n 26 miljoen euro.

Niet meebetaald aan lot

Adams had King niet benaderd om mee te doen aan de eenmalige extra pool. Adams verklaarde in de rechtbank dat hij King die dag domweg niet was tegengekomen op het werk. King had dus ook niet meebetaald aan het winnende lot. 

ZIE OOK: 'Geluksgetallen' brengen na 30 jaar eindelijk loterijgeluk

De rechter heeft bepaald dat er twee verschillende pooltjes waren op het werk van King. King was niet betrokken bij de groep die het winnende lot in handen had. De uitspraak is extra zuur, omdat King door zijn verlies moet opdraaien voor de kosten van de rechtszaak. Die lopen in de tienduizenden euro's.

40 miljoen een grote prijs? Deze Amerikaanse won 750 miljoen dollar

 

 

`