Opmerkelijk

Tweelingen foppen de gezichtsherkenning van de iPhone X

31 oktober 2017 14:43 Aangepast: 31 oktober 2017 15:47
Beeld © Screenshot

De iPhone X ontgrendel je met je gezicht. Dat is volgens Apple veiliger dan met een vingerafdruk, maar voor tweelingen is dat niet zo: de gloednieuwe telefoon ziet het verschil niet tussen een eeneiige tweeling.

De iPhone X heeft geen homeknop meer en wordt daarom ontgrendeld via gezichtsherkenning. De kans dat iemand anders jouw iPhone X ontgrendelt, is volgens Apple één op een miljoen. Dat is volgens het bedrijf veiliger dan met een vingerafdrukscanner, waar de kans één op 50.000 is dat iemand met zijn vinger jouw telefoon ontgrendelt.

Voor eeneiige tweelingen is de beveiliging juist een stuk minder sterk. Website Mashable vroeg twee tweelingen om de nieuwe gezichtsherkenning van de iPhone X, genaamd Face ID, te testen. Wat blijkt? Bij beide tweelingen kon de iPhone X het verschil niet zeggen. En daarmee konden de tweelingen elkaars iPhone X ontgrendelen. 

Ook CNN Tech liet zien dat het niet uitmaakt wie van de tweeling de iPhone X ontgrendelt:

Hoe werkt Face ID?

De iPhone X scant je gezicht met een laserstraal op maar liefst 30.000 verschillende punten. Op die manier wordt een 3D-afbeeling van je hoofd gemaakt. Dit 3D-model wordt op de chip van de iPhone opgeslagen, en elke keer als je jouw gezicht scant worden de 30.000 puntjes vergeleken met die op het toestel​.

Face ID wordt naarmate van tijd ook beter, claimt Apple. Als je een keer een bril op hebt of een langere baard hebt, dan nog weet de iPhone X dat jij het bent.

Lees op rtlz.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`