Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Winkelmanager door Lidl ontslagen omdat hij te hard werkte

Beeld © EPA

Een Spaanse winkelmanager heeft Lidl voor de rechter gesleept. De winkelketen heeft hem namelijk ontslagen omdat hij te hard werkte. De man begon regelmatig al vroeg in de ochtend met zijn werk, en werkte door tot al zijn werk was afgerond, maar dat nam Lidl hem niet in dank af.

In plaats van een bedankje werd er een onderzoek naar hem ingesteld, schrijft de Spaanse krant El Pais. Tijdens een zitting in de rechtbank vertelde de man gisteren dat hij zo veel werkte omdat hij wilde dat zijn winkel er netjes uitzag. Zo hielp hij 's ochtends bijvoorbeeld vaak met het vullen van de rekken. Uit gegevens van Lidl blijkt dat hij vaak tussen de 50 en 90 minuten te vroeg op zijn werk verscheen.

'Hypocriete houding'

Die extra uren declareerde de man niet. Lidl is desondanks niet blij het met extra werk, omdat hij er volgens collega's op zou hebben aangedrongen dat ook zij vroeg zouden beginnen met hun werk. Ook was op bewakingsbeelden te zien dat hij regelmatig alleen aanwezig was in het pand, terwijl dat om veiligheidsredenen verboden is.

De man zelf zegt dat hij zo veel werkte omdat dat door bezuinigingsrondes nodig was. De winkelketen wilde dat met minder medewerkers evenveel werk werd gedaan, waardoor al het werk op zijn bordje kwam. "Mijn cliënt wordt dus gestraft omdat hij te hard werkt en omdat hij wilde dat de zaken in zijn winkel goed liepen", zegt zijn advocaat. "Het is een hypocriete houding", vertaalt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Meer op rtlnieuws.nl: