Opmerkelijk

Knap staaltje werk: piloot maakt bizarre landing in Düsseldorf

07 oktober 2017 12:04 Aangepast: 07 oktober 2017 12:16
De piloot kreeg het vliegtuig met moeite veilig aan de grond Beeld © screenshot YouTube

"Ik heb duizenden landingen met zijwind gefilmd, maar dit was de meest bizarre ooit!" Dat zegt een vliegtuigspotter bij zijn video van een bijzondere vliegtuiglanding in Düsseldorf.

Het gaat om een landing van een Airbus A380 van Emirates tijdens hevige zijwind. Volgens de vliegtuigspotter leek het in eerste instantie een vrij normale zijwindlanding te worden, maar dreigde het mis te gaan toen de wielen de grond raakten. "Ik heb nog nooit een vliegtuig zo heftig zien reageren bij de landing", schrijft de spotter bij zijn video op YouTube: 

Complimenten

Het filmpje is in korte tijd meer dan vier miljoen keer bekeken. Een aantal mensen vraagt zich af of het wel verantwoord was om te landen, maar veel mensen complimenteren de piloot. Ook de vliegtuigspotter is lovend over de reactie van de piloten. "Je ziet hoe ze met alle macht proberen het vliegtuig weer recht te krijgen, door het staartroer te gebruiken. Gelukkig is dat gelukt."

"Knap gedaan door de piloten", zegt de spotter. Hij vraagt zich af wat de passagiers gedacht moeten hebben tijdens de landing. 

Meer op rtlnieuws.nl:
KLM landt als enige tijdens tyfoon Hongkong: 'This is nuts!'

`