Opmerkelijk

Video: man gewond bij spectaculaire ontploffing e-sigaret

01 november 2016 16:01 Aangepast: 01 november 2016 16:20
Een fragment uit het filmpje van de bewakingscamera. Beeld © YouTube

Je denkt gezond bezig te zijn met een elektronische sigaret, maar dan ontploft hij in je jaszak. Het overkwam een man in het Franse Toulouse afgelopen weekend.

De man droeg synthetische kleding, wat het incident nog erger maakte. Hij kreeg zijn brandende jack niet snel genoeg uit en gooide de brandende sigaret weg. Het schokkende incident is vastgelegd door bewakingscamera's van de uitgaansgelegenheid, waarvan hij de bedrijfsleider is:

Overal brandwonden

Het slachtoffer moest met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis. Hij had tweede- en derdegraadsbrandwonden aan zijn rug, buik en vingers. Tegen de Franse krant La Dépêche du Midi zegt hij dat hij niet gelijk doorhad dat hij in brand stond. De cafébaas hoorde een geluid alsof er een sterretje werd aangestoken, maar dan tien keer krachtiger.

Waarom de batterij vlam vatte, is nog niet duidelijk. Het zou kunnen komen doordat de sigaret tegen geld of sleutels wreef. Volgens de Franse krant is het in ieder geval niet de eerste keer dat er in Toulouse een e-sigaret ontploft. In september raakte er ook een man zwaargewond doordat zijn sigaret vlam vatte in zijn auto.

De roker is niet getraumatiseerd door het incident: hij heeft alweer een nieuwe e-sigaret gekocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore