Opmerkelijk

Diarreecomplot kost hoteleigenaren Mallorca vele miljoenen

18 september 2017 09:57 Aangepast: 18 september 2017 10:08

Britse toeristen hebben op Mallorca jarenlang flink bespaard op hun vakantiekosten via een simpele truc. Pas dit jaar ging bij hoteleigenaren een belletje rinkelen.

De methode werkte eenvoudig. De toerist kocht tijdens zijn vakantie bij een apotheek een middel tegen diarree. Thuis in Groot-Brittannië werd met de kassabon geclaimd dat het slechte eten in het hotel de schuld was. Zo wisten toeristen sinds 2013 naar schatting 50 miljoen euro terug te halen. 

Geen kassabonnen meer

Pas dit jaar ging er bij de organisatie van hoteleigenaren op Mallorca een belletje rinkelen naar aanleiding van de enorme stijging - maar liefst 700 procent - van diarreegevallen. Toeristen claimden hun verblijfskosten bij de reisorganisatie en die legde op haar beurt de rekening bij de hotels op het eiland. De kosten rezen voor de hoteleigenaren de pan uit.

Een van de maatregelen die Mallorca nu treft is simpel en doeltreffend: apothekers geven geen kassabonnen voor diarreebestrijders meer af. De hotelondernemers hebben de zaak ook aangekaart bij de Britse regering.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`