Opmerkelijk

Spaans dorp in rep en roer na bericht over nagelaten miljoenen

25 november 2016 14:31 Aangepast: 25 november 2016 15:16
Beeld © El Mundo León

Het gehucht Cerezales del Condado in het noorden van Spanje is al de hele dag in rep en roer. De burgemeester wordt platgebeld want de rest van de wereld wil het weten: is iedereen in het dorp nu miljonair? Het antwoord: nee.

Het verhaal ging vanochtend als een lopend vuurtje rond. En ja, ook RTL Nieuws berichtte er over. Antonio Fernández Rodríguez, de voormalig topman van het bedrijf dat het biermerk Corona wereldberoemd maakte, zou 200 miljoen euro hebben geschonken aan het dorp met amper 80 inwoners. 

Niets van waar, zegt burgemeester én kroegbaas Maximimo Sanchez tegen RTL Nieuws. "Het is wel zo dat hij uit het dorp kwam. En hij kwam nog regelmatig langs, het was een aardige kerel. Dan stopte hij mensen die het moeilijk hadden nog wel eens een envelop toe." Maar zijn fortuin van 200 miljoen euro heeft hij dus niet aan de inwoners van het dorp geschonken, dat geld gaat naar zijn familie.

Veel gedaan voor het dorp 

Maar Rodríguez heeft wel degelijk wat betekend voor de regio. "Hij heeft miljoenen gestoken in het dorp. Hij heeft gezorgd voor de verbetering van straten en watervoorzieningen. Er is een cultureel centrum gebouwd, en de kerk en het kerkhof zijn opgeknapt. En daar zijn we hem wel heel dankbaar voor."

Het bericht vanochtend zorgde voor een schokgolf in het dorp. "Maar het is helaas niet waar dat we allemaal een miljoen hebben gekregen. Ik denk dat iemand het verkeerd heeft begrepen. We hebben geen euro gekregen. Maar we zijn wel even het bekendste dorp van Spanje."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore