Opmerkelijk

Zeldzame witte giraffen gefilmd in Kenia

14 september 2017 09:30 Aangepast: 14 september 2017 10:17
De witte giraffe. Beeld © Hirola Conservation Programme

In een beschermd natuurgebied in Kenia zijn zeldzame witte giraffen gespot. Het is voor het eerst dat deze dieren in dit gebied zijn gefilmd door natuurbeschermers. De giraffen hebben leucisme, een aandoening die leidt tot een verminderde pigmentatie.

Natuurbeschermers werden getipt door lokale bewoners in een gebied in het noordoosten van Kenia. Dat gebied wordt beheerd door het Hirola Conservation Program (HCP). Zij richten zich op de bescherming van de ernstige bedreigde Hirola-antilope, meldt The Guardian

'Heel dichtbij en rustig'

Het HCP schrijft in een blog dat een dorpslid in juni de rangers vertelde over de zeldzame giraffen. Vervolgens zijn ze op zoek gegaan. "De giraffen waren heel dichtbij en erg rustig. Ze leken niet gestoord te worden door onze aanwezigheid. De moeder bleef een paar meter voor ons lopen en het kalf verschool zich achter de struiken."

Volgens het HCP zou dit de derde keer ooit zijn dat deze zeldzame witte giraffen op beeld zijn vastgelegd. Eerder waren ze al gezien in Tanzania en in een ander deel van Kenia. 

Op beelden is goed te zien hoe kalm de dieren zijn:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore