Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Hallo Toetjesrel: Facebook gaat los om toetje met een vleugje alcohol

Niet vreemd opkijken als je extra vrolijk wordt van de Choco Banana toetjes van Jumbo. Er zit namelijk alcohol in. Klein detail: het staat niet op de verpakking maar aan de binnenkant van het etiket. Bezorgde ouders zijn niet blij met de supermarkt.

Michèle Rotering was onaangenaam verrast toen ze het toetje proefde. "Ik neem en een hap en denk nee dit smaakt naar alcohol!!! Ondertussen heeft mijn zoontje van 2 zijn toetje al op! "schrijft ze op de facebookpagina van Jumbo.

En ze is niet de enige verraste moeder. Yvonne Arend plaatste ook een klacht op de pagina van Jumbo. "Ik geef mijn dochter van 4 jaar een lekker toetje. Op den duur geeft zij aan het niet lekker te vinden. Ik proeven, proef ik gewoon alcohol."

De reactie van Jumbo schiet veel mensen in het verkeerde keelgat.

Op Facebook schrijven ze: "Er staat een waarschuwing bij de ingrediënten, maar doordat je deze eerst open moet vouwen, snappen we dat dit misschien niet meteen duidelijk was.Voor kinderen hebben we ook hele andere lekkere toetjes in de Kies&Mix zonder alcohol. Denk bijvoorbeeld aan de Jumbo vlaatje dubbel of Vlaatje flip!" 

Onder de reactie van Jumbo regent het boze commentaren.

Jumbo laat in een reactie aan Editie NL weten:

We vinden het heel vervelend dat de klant is verrast door het gebruik van alcohol in onze Italiaanse toetjes.

Deze nieuwe toetjes worden in Italië geproduceerd en daar is het gebruikelijk om een kleine hoeveelheid alcohol toe te voegen. Dit is terug te vinden in de ingrediëntendeclaratie op de verpakking.

Om dit nog duidelijker te maken voor de klant, gaan we de verpakkingen aanpassen. Ook hebben we meteen actie ondernomen en de winkels voorzien van schapkaarten met daarop een waarschuwing dat er een kleine hoeveelheid alcohol in de toetjes zit.

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: