Opmerkelijk

Hulpverleners helpen vrouw bij bevalling tijdens orkaan Irma: 'Prachtige baby'

11 september 2017 07:31 Aangepast: 11 september 2017 09:27
Beeld © Twitter / Florida FF Safety‏

Terwijl de meeste van hun collega's druk waren met de enorme schade die orkaan Irma veroorzaakte, werden hulpverleners John en Chris vannacht opgeroepen voor een niet-alledaagse klus. Ze moesten in Coral Spring, een voorstad van Miami, een vrouw bijstaan die vrij onverwachts aan het bevallen was.

"De bevalling was al in volle gang toen we bij haar woning arriveerden", vertelden de mannen aan CNN. De vrouw lag op de vloer van de badkamer en werd geholpen door haar moeder. "Ik heb nog nooit zoveel kalmte gezien in zo'n chaotische omgeving. Iedereen was rustig. Iedereen had een lach op z'n gezicht. En wij deden gewoon wat we moesten doen."

Dikke knuffel

Volgens de mannen is de vrouw bevallen van een 'prachtige baby'. Ze ligt ter controle in het ziekenhuis. "Moeder en kind maken het uitstekend. We kregen nog een dikke knuffel voor we vertrokken."

Overigens was dat nog niet zo makkelijk als het misschien klinkt. "Want de moeder wilde niet dat we zouden vertrekken, maar we hebben haar beloofd dat we snel nog eens terugkeren voor een kraambezoek."

Storm

Hoe het kindje heet, vertelt het verhaal niet. Nog maar twee dagen geleden werd er in vergelijkbare omstandigheden een kindje geboren dat de toepasselijke naam Storm kreeg.

Meer op rtlnieuws.nl:
Irma treft miljoenen Amerikanen in Florida, nachtklok ingesteld op straat

`