Opmerkelijk

Onder het ijs verdwenen iPhone na meer dan jaar terug bij eigenaar

24 november 2016 15:02 Aangepast: 29 juli 2017 16:30
De iPhone net gevonden (links) en schoongemaakt (rechts) Beeld © Daniel Kalgren

Michael Guntrum was ongeveer achttien maanden geleden aan het vissen op Kyle Lake in Pennsylvania. Op die dag liet hij zijn telefoon vallen en die verdween door een klein gat in het ijs richting de bodem van het meer.

Einde telefoon zou je denken. Dat dacht Guntrum ook. Hij plaatste dezelfde dag nog een bericht op Facebook: "Telefoon verloren vandaag. IJsvissen + gat in het ijs = telefoon op de bodem van het meer", was te lezen.

Metaaldetector vindt telefoon

Dat klopte. De telefoon lag inderdaad achttien maanden op de bodem van Kyle Lake. Tot er iemand met een metaaldetector de bodem van het meer doorzocht. Hij vond de telefoon.

Vinder Daniel Kalgren legde de telefoon in wat rijst en na twee dagen ging deze volgens hem nog aan ook. Hij achterhaalde het nummer van Guntrum en herenigde telefoon en eigenaar. "Hij stuurde mij een foto en vroeg of de telefoon er bekend uit zag. Ik herkende de screensaver", zei Guntrum.

Degelijke hoes

Volgens de vinder zat de telefoon in een degelijke beschermhoes. Dat is volgens Kalgren de reden dat hij het heeft overleefd. Een woordvoerder van Apple zegt tegen Buzzfeed dat het niet de eerste keer is dat een dergelijk verhaal opduikt. "De verhalen die onze klanten met ons delen verbazen ons steeds weer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore