Sport

Waterpoloploeg blikt terug op massahysterie in Taiwan: 'Honderden gillende meisjes voor de deur'

05 september 2017 07:49 Aangepast: 05 september 2017 09:41
De 'sexy' groepsfoto van het Nederlands waterpoloteam Beeld © Twitter Robin van Galen

"Alle wedstrijden van Oranje waren plotsklaps uitverkocht." De Nederlandse waterpolomannen blikken terug op de totale gekte die half augustus in Taiwan ontstond nadat bondscoach Robin van Galen een teamfoto van de mannen in zwembroek op Twitter had geplaatst.

Thumbnail

Van Galen en zijn team deden gisteravond bij RTL Late Night hun verhaal. "Voor ons is het normaal, we maken vaker teamfoto's", zegt de bondscoach tegen presentator Humberto Tan. "In Taiwan zijn ze dat niet gewend. Ze zijn daar ook veel kleiner en als je dan vijftien waterpoloërs van twee meter ziet die er goed uitzien in een te kleine zwembroek, dan worden ze gek daar."

'Ze stonden in rijen opgesteld'

Het Nederlandse team was in Taiwan voor De Universiade, een internationaal sportevenement voor universiteitsstudenten. Oranje haalde de kwartfinale, maar over die prestatie had bijna niemand het. 

"In Taiwan hebben ze geen verstand van waterpolo", lacht Van Galen. Maar toch wilden veel Taiwanezen een plaatsje bemachtigen op de tribune. "We kregen te maken met gillende meiden voor de deur, ze stonden in rijen opgesteld voor foto's, handtekeningen etcetera. We hebben het wel eens over mediatraining, dit was een uitgelezen mogelijkheid voor de jongens om te oefenen."

Het waterpoloteam vertelt over de gekte in Taiwan:

Gestegen op wereldranglijst

Het bleef maar doorgaan, zegt de bondscoach. "Dat is ook wel een goede test. Want op de Olympische Spelen waarvoor we aan het trainen zijn, heb je ook allerlei afleidingen. Maar je moet wel gefocust blijven."

Het Nederlands waterpolo zit in de lift. Het team stond vier jaar geleden nog 45ste op de wereldranglijst, nu is dat plek 14. Van Galen: "We zijn op weg naar Tokio 2020. Vier jaar geleden hadden we helemaal geen sponsors, was er geen geloof. We hebben op eigen kracht wat sponsors bereid gevonden om in ons te investeren. Op deze manier kunnen we wat terugbetalen zeg maar."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`