Opmerkelijk

Bakkerij voor honden als uitweg uit de crisis

29 augustus 2013 17:25 Aangepast: 29 augustus 2013 17:38
Nastja Verdnik met haar hond in haar 'hondenbakkerij' Beeld © AFP

Een door de crisis werkloze journalist in Slovenië heeft onbewust een gat in de markt gevonden. Haar bakkerij voor honden is een enorm succes.

De 26-jarige Nastja Verdnik kwam na haar studie niet aan een baan. Ze bakte al koekjes voor haar eigen hond en voor honden van vrienden en besloot een eigen bedrijfje te beginnen: een bakkerij die geen brood, maar hondensnacks bakt. "Ik had nooit gedacht dat ik hier mijn brood mee zou verdienen."

Woef woef
Haar winkeltje Hov Hov (Sloveens voor 'woef woef') werd in juni geopend op een strategische plaats in de stad Maribor: aan de rand van een park dat populair is bij hondenbezitters. 

In de eerste 'hondenbakkerij' op de Balkan gaan de muffins, biscuitjes en taarten in smaken als vlees met pindakaas als warme broodjes over de toonbank. Dat is niet heel verrassend, zegt Verdnik: "Er zijn meer honden in Slovenië dan kinderen onder de negen jaar." 

Volgende maand opent Verdnik een vestiging in hoofdstad Ljubljana. En misschien wordt Hov Hov wel een multinational: ze denkt al over uitbreiding in buurlanden Kroatië en Oostenrijk. 

RTL Nieuws
`