Opmerkelijk

'Vegan streaker' gemolesteerd door stierenvechters

03 september 2013 14:54 Aangepast: 03 september 2013 15:51

Peter Janssen, de Nederlandse activist die bekend staat als de 'Vegan streaker', is opgepakt na een actie tijdens een stierengevecht in een Spaanse arena. Volgens een lokale dierenpartij sloegen de stierenvechters hem in elkaar na zijn actie.

Hij sprong in de ring in de arena van Mérida. Zijn actie is opgenomen door de Spaanse tv. Op onderstaand filmpje is te zien dat de stierenvechters worden afgeleid door Janssen. Daarna is te zien dat hij weggevoerd wordt.

 

De stierenvechters duwden en sloegen Janssen volgens Spaanse dierenrechtenactivisten. Hij zou daarbij diverse verwondingen hebben opgelopen.

Janssen zou nog vast zitten. Hem hangt een boete van 3000 euro boven het hoofd voor verstoring van de openbare orde. Dat meldt een lokale dierenpartij. De politie van Merida wil de arrestatie niet bevestigen.

Een lokale dierenrechtengroep heeft het consulaat gevraagd om de activist te helpen, maar volgens de Nederlandse Ambassade in Madrid is er geen verzoek binnengekomen voor consulaire bijstand.

Janssen vraagt met zijn acties aandacht voor dierenwelzijn. Meestal vertoont hij zich naakt of schaars gekleed op publieke plekken. Hij kreeg landelijke bekendheid nadat hij in 2008 een programma van Paul de Leeuw verstoorde. 

RTL Nieuws
`