Opmerkelijk

'Schoonmoeder maakt gelukkig'

24 september 2013 14:25 Aangepast: 24 september 2013 14:52

Schoonmoeders worden vaak gezien als bemoeizuchtig en betweterig. Toch blijkt uit nieuw onderzoek dat een goede relatie met de moeder van je partner belangrijk is als het om je eigen geluksgevoel gaat.

Volgens onderzoek van de Australische Deakin universiteit is het juist goed om twee moederfiguren in je leven te hebben. Een goed contact met zowel je eigen moeder als met je schoonmoeder zorgt ervoor dat je je blijer voelt dan wanneer er slechts contact is met alleen je eigen moeder, concluderen de onderzoekers.  

Een goed contact met beide moeders, zorgt namelijk voor een goede balans in je familieleven. "Als er slechts een hechte band is met een kant van de familie dan ontbreekt er evenwicht in de familie", stelt onderzoeker Melissa Weinberg.

Moeder versus schoonmoeder
Uit het onderzoek onder 2.000 volwassenen blijkt dat degenen die wekelijks contact had met de eigen moeder én de schoonmoeder een score had van 78,7 op de gezondheidsindex. Het gemiddelde ligt rond de 74. Iemand die alleen contact heeft met de eigen moeder scoorde 74. Mensen die weinig contact hebben met de eigen moeders én met de schoonmoeder scoren gemiddeld 71,6 punten.

 

 

 

`