Opmerkelijk

Politici gaan poedelnaakt in debat

06 maart 2014 14:40 Aangepast: 06 maart 2014 14:48

Delftse politici gaan in debat met een naturistenvereniging. Poedelnaakt. "Als je in een moskee komt, trek je toch ook je schoenen uit?"

Het 'naaktdebat' vindt op 15 maart plaats in het Sportfondsenbad in Delft en gaat over de recreatieplas Delftse Hout. De gemeente vindt die plek niet geschikt voor naturisten.

De Naturistische Zwem Vereniging  denkt daar heel anders over. De leden komen er al langer en laten zich niet met boetes wegjagen. "We blijven", stelt voorzitter Herman van der Helm. 

Bloot
Van der Helm, zelf naturist, organiseert het debat. "We hadden sowieso al op 15 maart een afspraak om met de vereniging naar de sauna en het zwembad te gaan. Daar discussiëren we vaak onderling over de recreatieplas en het strand, dus we dachten: laten we de politici ook uitnodigen."

Zo gezegd, zo gedaan. Van een paar politici heeft de vereniging al een aanmelding gekregen, andere partijen zoeken nog iemand die ze kunnen sturen. Van der Helm: "Niet iedereen vindt het prettig om bloot rond te lopen. Dat respecteren we."

Respect
De vereniging hoopt de politici over te kunnen halen naturisten toch toe te staan in Delftse Hout. En de reden dat de politici naakt moeten, is volgens Van der Helm heel simpel: "Het is een kwestie van respect."

Toeschouwers zijn welkom, maar dan wel op één voorwaarde: kleren uit. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`