Opmerkelijk

Iets heel anders op je boterham: hagelslag van bacon

09 mei 2014 16:00 Aangepast: 09 mei 2014 21:53
Beeld © Kickstarter

Pure hagelslag. Melkhagelslag. Kwinkslag. Vruchtenhagelslag. Allemaal is het zoet. Daar moet verandering in komen, vindt een Amsterdams reclamebureau.

78 jaar na de uitvinding van hagelslag door Venz bedachten zij hagelslag van bacon. Ze hebben hun idee op de crowdfundingssite Kickstarter gezet, waar sinds kort ook Nederlanders met een project terecht kunnen. Ze hebben 6000 euro nodig om de baconhagelslag in productie te nemen. 2292 euro is nu al toegezegd.

ZIE OOK: 'Kannibaal' nu gevangeniskok

Maar dan hebben ze ook echt het perfecte vlees gevonden, schrijven ze zelf. De bacon wordt gedroogd - om 100 gram te krijgen is 260 gram verse bacon nodig - en met wat sojasaus, suiker en zout in de verpakking gestopt. Dan is het niet alleen geschikt om op de boterham te strooien. De hagelslag kun je dan ook in salades gebruiken, op een gekookt eitje of op aardappelpuree.

Volgens reclamebureau Natwerk wordt er in Nederland per jaar 14.000.000 kilo 'gewone' hagelslag gegeten.

 

RTL Nieuws
`