Opmerkelijk

Remkes is er klaar mee en draait alvast een sjekkie

27 mei 2014 17:20 Aangepast: 27 mei 2014 17:34
Beeld © Peter Nieman

VVD-politicus Johan Remkes moest vanmiddag voor de commissie ICT verschijnen, maar gaf op een gegeven moment duidelijk te kennen er genoeg van te hebben.

De commissaris van de Koning in Noord-Holland is een verstokte roker en begon, terwijl hij nog met de commissie in gesprek was, opzichtig een sjekkie te draaien. Zijn partijgenoot en commissievoorzitter Ton Elias wees de politicus er vervolgens op dat roken niet is toegestaan in de zaal, waarop Remkes pareert met de opmerking dat zijn tijd beperkt is.

Rookverbod gewoon genegeerd
Remkes is al lang een fervent roker. Toen de Groninger in 2003 weer Kamerlid werd voor de VVD, werd er tijdens de fractievergaderingen een rookverbod ingesteld. De fractiesecretaris benadrukte dat dit verbod streng gehandhaafd zou worden. Kamerleden knikten instemmend. Maar al na zo'n 20 minuten steeg er boven Remkes een blauwe rookzuil op.

Iedereen zag het, maar niemand durfde er iets van te zeggen. De peuk drukte Remkes uit in een klein zakasbakje. Pas na het vertrek van Remkes, bijna een jaar later, werden de VVD-vergaderingen echt rookvrij, zo melden ingewijden aan RTL Nieuws.

Onderzoek naar ICT bij overheid
De tijdelijke commissie voert een parlementair onderzoek uit naar ICT-projecten bij de overheid. In het najaar zullen de bevindingen gepresenteerd worden.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore