Opmerkelijk

School verbiedt zonnebrandcrème: kind ernstig verbrand

06 juni 2014 11:07 Aangepast: 06 juni 2014 11:53
Beeld © Getty Images

Een moeder uit Texas claimt dat haar 10-jarige dochter ernstig verbrand is, omdat ze tijdens een schooluitje geen zonnebrandcrème op mocht doen.

Het meisje ging met haar klas op excursie, maar mocht geen zonnebrandcrème meenemen tijdens het tripje. Het verbod is onderdeel van het schoolbeleid, meldt de lokale nieuwszender KSAT uit Kansas. 

ZIE OOK: 'Brandwonden peuter na gebruik zonnebrandcrème' 

De school beschouwt zonnebrandcrème als medicijn en daarom mogen kinderen het niet zonder doktersverklaring bij zich hebben. “Zonnebrandcrème is in essentie een giftige stof, en we kunnen geen giftige dingen toestaan in onze scholen", zegt een woordvoerder van het East Independent School District tegen de zender. 

De woordvoerder zegt dat ouders ervoor moeten zorgen dat hun kinderen zich al ingesmeerd hebben, voordat ze op school verschijnen. “We kunnen niet toestaan dat kinderen zonnebrandcrème meenemen en gaan delen," zegt ze. "Ze kunnen misschien een allergische reactie krijgen of de crème binnenkrijgen. Het is echt een gevaarlijke situatie."

De moeder van het meisje, bij wie huidkanker in de familie zit, is boos op de school en wil dat het beleid wordt aangepast. De school heeft aangegeven dat ze het in overweging nemen, maar voorlopig blijft zonnebrandcrème verboden. 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`