Opmerkelijk

Nieuw zoogdier ontdekt: muis met slurf

26 juni 2014 16:27 Aangepast: 26 juni 2014 17:31
Beeld © California Academy of Sciences

Het is verwant aan de olifant, maar past in de palm van je hand: de Macroskeledies Micas. Het is een pas ontdekt zoogdier dat leeft in de woestijn van Namibië.

Op het eerste gezicht lijkt het op een muis, maar als je beter kijkt, zie je dat dit diertje wel een heel vreemde snuit heeft. Onderzoeker Galen Rathburn van de California Academy of Sciences struikelde er bijna over tijdens zijn reis door de woestijn in Namibië. Hij dacht eerst dat het een soort spitsmuis was, maar toen hij goed keek, zag hij een aantal opvallende verschillen. Daarom liet hij een DNA-test doen. 

Thumbnail

Uit de DNA-test bleek dat het om een nieuw soort zoogdier gaat, meldt CBS. "Het beestje is zelfs meer verwant aan olifanten dan aan muizen", zegt Rathburn. Het is een soort olifantspitsmuis. "Noem het een kruising tussen een mini-antilope en een miereneter." Het komt niet vaak voor dat er nog nieuwe zoogdieren worden ontdekt. 

De Macroskeledies Micas eet termieten en andere insecten. Ze zijn monogaam, en als ze geboren worden hebben ze al haar en kunnen ze gelijk rennen. 

Bekijk bewegend beeld van het beestje: 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore