Opmerkelijk

Indrukwekkende waarschuwing: zo voelt het in snikhete auto

15 juli 2014 10:59 Aangepast: 15 juli 2014 15:42

Een 33-jarige Amerikaan heeft zichzelf gefilmd terwijl hij in een bloedhete auto zit. Hij heeft een duidelijke boodschap: laat je kinderen nooit achter in een auto.

De video van de vader uit de staat North Carolina is inmiddels al 1,2 miljoen keer bekeken. Op de dag dat Terry Bartley het filmpje van anderhalve minuut maakte, was het buiten zo'n 32 graden, meldt NY Daily News.  

ZIE OOK: Vader verdacht van moord na stikken kind in hete auto

En dan wordt het warm in de auto. Het zweet gutst over zijn gezicht en hij kan amper ademen. Hij hield het maar 20 minuten vol. Als een volwassen man het al zo zwaar krijgt, hoe zou dat dan voor een kind zijn? 

Bartley, vader vader van drie kinderen, hoopt dat zijn video een verschil kan maken: "Dit komt elk jaar weer terug. Er is altijd een idioot die zijn kinderen achterlaat in de auto en ze vergeet. Hou je echt van je kinderen? Dat is wat je jezelf moet afvragen."

Deel de boodschap
Het onderwerp staat in de VS in de belangstelling, nadat er in het land grote ophef ontstond over de dood van een kind van 22 maanden. Deze peuter was gestorven nadat hij zeven uur in een hete auto had gezeten. Zijn vader was 's ochtends met hem gaan ontbijten, maar was zijn zoon - naar eigen zeggen - vergeten naar de crèche te brengen.

Het is echter nog onduidelijk of de vader echt zijn kind was vergeten. Hij is door politie opgepakt en aangeklaagd wegens moord. Hij zou vooraf op internet hebben opgezocht hoe heet het moest zijn om ervoor te zorgen dat een kind in een auto zou overlijden. 

Bartley roept iedereen op om zijn boodschap te verspreiden: "Zorg ervoor dat je niet de volgende idioot bent over wie het nieuws zegt dat je je kinderen in de auto hebt achtergelaten. Deel dit bericht."

Bekijk hier zijn video:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore