Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Uitvinder van 'loomen' multimiljonair

Beeld © Getty Images

De 45-jarige Maleisiër die het 'loomen', het immens populaire vlechten met elastiekjes, bedacht heeft daar inmiddels zo'n 110 miljoen dollar mee verdiend.

Loomen is een uitvinding van Cheong Choon Ng, een 45-jarige Maleisiër met Chinese roots die al sinds ’91 in het Amerikaanse Michigan woont. Daar bedacht hij 4 jaar geleden in zijn garage het allereerste loombandje.

Te dikke vingers
Choon Ng had als ingenieur bij autobouwer Nissan namelijk hoegenaamd geen plannen om de speelgoedindustrie te veroveren. Hij wilde gewoon zijn dochters Teresa en Michelle - nu 16 en 13 - imponeren toen ze van hun haarelastiekjes armbandjes aan het weven waren. Papa zou laten zien dat hij dat ook kon, maar moest tot zijn  schande vaststellen dat zijn vingers er te dik voor waren.

Menig vader zou het daarbij hebben gelaten, maar Cheong trok zich terug in zijn garage en vlocht met een houten bord vol pinnetjes en een haakje wél een plastic knoopkoordje in elkaar. Inmiddels heeft hij volgens het AD al 110 miljoen dollar op zijn bankrekening.

Bron: RTL Nieuws