Opmerkelijk

Doodgewaand tsunami-slachtoffertje na tien jaar herenigd met ouders

07 augustus 2014 15:26 Aangepast: 07 augustus 2014 15:51
Raudhatul naast haar moeder Beeld © DetikNews

Tien jaar lang dachten de ouders van Raudhatul dat hun dochter door de tsunami was omgekomen. Totdat haar oom het nu 14-jarige meisje zag lopen.

Raudhatul Jannah was vier toen ze eind 2004 samen met haar 7-jarige broer uit hun huis in Banda Atjeh werd meegesleurd door het water. Haar ouders zochten een maand lang naar hun kinderen, maar zonder resultaat. Ze leerden leven met het idee dat hun kinderen twee van de 230.000 mensen waren die de tsunami niet hadden overleefd.

Oudere dame
Maar Raudhatul en haar broer waren aangespoeld op het eiland Banyak. De Indonesische site DetikNews schrijft dat ze werd gered door vissers, waarna ze werd opgevangen door een oudere dame in Atjeh Barat Daya. In juni van dit jaar zag de broer van moeder Jamaliah het meisje - van wie hij vond dat het wel heel veel op zijn 'omgekomen' nichtje leek - lopen. 

Australische media schrijven dat moeder en dochter gisteren met elkaar zijn herenigd. "Mijn man en ik zijn erg blij dat we haar gevonden hebben", zegt Jamaliah tegen de Sydney Morning Herald. "Dit is een godswonder."

Geen twijfel
Een DNA-test is nog niet gedaan, maar Jamaliah zegt dat ze geen moment heeft getwijfeld dat de puber haar dochter is. "Als iemand twijfelt, dan ben ik bereid om een DNA-test te doen", zegt ze.

Raudhatul denkt dat ook haar broer de tsunami heeft overleefd. Het gezin is nu naar hem op zoek.

RTL Nieuws
`