Editie NL

Video: Dalmatiërs helpen autistische Keaton (8) over zijn leesangst heen

13 maart 2017 12:02 Aangepast: 13 maart 2017 21:02
Archieffoto Beeld © iStock

Keaton Cook (8) heeft door zijn autisme moeite met lezen en daardoor een achterstand in de klas. Lezen was altijd een probleem, maar door zijn twee honden nu niet meer.

Toen de Britse Gemma Cook (34) te horen kreeg dat haar zoontje Keaton autisme had, kon ze zich niet voorstellen dat haar huisdieren hem konden helpen. Maar juist met de hulp van de twee dalmatiërs Dotty en Charlie komt Keaton over zijn leesproblemen heen.

Achterstand in de klas

Keaton heeft door zijn autisme vooral moeite met lezen. "Elke keer wanneer hij een boek opensloeg, raakte hij in paniek", vertelt zijn moeder aan nieuwswebsite Inside Edition.

Toen de schoolpsycholoog tegen Gemma zei dat een hulphond misschien de oplossing was, kreeg ze een idee. "Voor een hulphond bestaan enorme wachtlijsten, maar thuis hebben we al twee honden waar Keaton een speciale band mee heeft."

Voorlezen

Gemma vertelde haar zoontje dat Dotty en Charlie graag voorgelezen wilden worden. "En dat wilde hij maar al te graag doen voor de honden."

"Ze kwamen rustig naast hem zitten, waardoor het echt leek alsof ze graag luisteren", gaat Gemma verder. "Zonder enige angst las Keaton de honden voor. Mijn hart brak toen ik het zag."

Zesde zintuig

Nu gaat het lezen zo goed, dat de 8-jarige om de avond een stukje voorleest aan de honden. "Het is alsof ze met z'n drieën een zesde zintuig hebben. De honden voelen aan wanneer hij een slechte dag heeft en helpen hem er echt doorheen," vertelt Gemma.

Keaton heeft moeite met het maken van vrienden, zegt zijn moeder, maar 'gelukkig blijven de honden altijd zijn beste vrienden'.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore