Opmerkelijk

Jongen verspeelt 37.000 euro met 'gratis' game

03 oktober 2014 09:15 Aangepast: 03 oktober 2014 15:49
Beeld © iTunes

Ruim 37.000 euro. Zo veel geld heeft een 15-jarige jongen uit Antwerpen besteed aan een internetspel. Zonder dat hij of zijn ouders dit wisten.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. De jongen downloadde het spel 'Game of War' gratis, maar kocht zonder het zelf te weten 'virtueel goud' om sneller vooruitgang te kunnen boeken in het spel. Op die manier gaf hij in enkele maanden tijd een flink bedrag uit. 

Creditcard gegeven
"Toen ik op reis zou gaan, had ik Robin gevraagd om wat e-books op mijn tablet te installeren. Zelf kan ik dat niet", zegt de moeder tegen Het Nieuwsblad. "Om die boeken te kopen, had ik hem de creditcard van mijn vader gegeven."

De zoon koppelde die creditcard aan zijn eigen iTunes-account. Hierdoor kon hij het virtuele goud kopen. Volgens zijn moeder is het veel te gemakkelijk om geld uit te geven. "Je moet maar een keer klikken om een aankoop te doen. En dat deed hij, telkens opnieuw, niet beseffend hoeveel geld hij aan het spenderen was. Want niets geeft aan hoeveel je al betaald hebt."

Kansspelcommissie
Volgens de moeder zijn de makers van dergelijke spellen enkel op winst belust. De Kansspelcommissie trekt nu aan de alarmbel. "Er is een strikte regelgeving nodig."

ZIE OOK: Gewapende overvallers kiezen verkeerde huis

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`