Opmerkelijk

Horrorervaring: spin kruipt onder je huid door

16 oktober 2014 09:24 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © ANP

Er is een misschien wel een nieuwe Spiderman! Nee, ditmaal niet weer een overbetaalde Hollywoodster die de rol van superheld Peter Parker zal gaan spelen, maar een Australische toerist die op Bali aan een onaangename ervaring met een tropische spin misschien wel superkrachten heeft overgehouden...

Dylan Thomas uit Bunbury, West-Australië, merkte tijdens zijn vakantie aan het Balinese strand dat hij was gebeten door een insect. Niets bijzonders, zou je denken, maar dit beestje bleek zijn lichaam te zijn binnengekropen via een oud litteken dat Thomas had overgehouden aan een blindedarmontsteking.

ZIE OOK: Video: Monstervis slokt haai op voor ogen vissers

En het bleef niet bij een bultje, nee, het insect bleek zich vlak onder de huid een weg door Thomas' lichaam te banen. En dat was geen pretje, zegt hij tegen de Australische nieuwssite Sydney Morning Herald. "Het jeukende gevoel veranderde al gauw in een branderige pijn toen het gif zijn werk ging doen."

Een arts gaf hem een medicijn tegen de pijn, maar toen het insect na twee dagen koers zette naar zijn borst, vond Thomas het tijd worden toch maar naar een ziekenhuis te gaan. Daar bleek uit diverse tests dat het om een tropische spin ging. De artsen wisten het diertje te verwijderen, dat inmiddels het borstbeen van Thomas had bereikt.

ZIE OOK: Hilarisch, maar doodeng: 'Monsterspin' jaagt mensen stuipen op het lijf

Thomas heeft nog niet gemerkt dat hij nu opeens moeiteloos steile muren kan beklimmen of spinnenwebben uit zijn polsen kan schieten. Maar wie weet komt dat nog. Voorlopig heeft hij alleen een enorm litteken (bekijk hier de foto's) overgehouden aan het bezoekje van de Indonesische achtpotige. En een verpeste vakantie...

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore