Opmerkelijk

Man krijgt hartaanval en wordt opgegeten door beer

18 oktober 2014 07:56 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Archieffoto Beeld © Getty Images

Een 65-jarige man uit het noorden van de Amerikaanse staat Californië is door een zwarte beer opgegeten nadat hij een hartaanval had gekregen.

Marion Lee Williams ging water halen bij een bron op zo'n 100 meter van zijn huis, toen hij onderweg een hartaanval kreeg en overleed. Dat schrijft de Los Angeles Times. Volgens de krant leefde de man in zijn eentje in een caravan en had hij weinig contact met anderen.

ZIE OOK: Kinderen spelen met speed

Daardoor merkte dagenlang niemand dat de man weg was. Pas toen zijn vrienden hem misten en op zoek gingen, vonden ze de overblijfselen van zijn lichaam. Die lagen in een grot.

Uit een reconstructie van wat er is gebeurd, blijkt dat de beer - die vlak bij het water leefde - waarschijnlijk het lijk van Williams heeft geroken. Hij sleepte de man mee naar de grot, scheurde zijn kleren en halsketting van zijn lijf en at hem op.

Stukjes kleding
Andere Amerikaanse media schrijven dat het lichaam van de man voor 85 procent was opgegeten toen het werd gevonden. Hij kon aan de hand van vingerafdrukken, tandgegevens en stukjes van zijn kleding worden geïdentificeerd. Waarschijnlijk heeft de beer meerdere dagen van het lichaam gegeten.

Autoriteiten in het gebied hebben nog naar de beer gezocht, maar ze hebben hem niet kunnen vinden. De lijkschouwer gelooft ook niet dat de beer echt een gevaar vormt voor nog levende mensen. "Hij deed gewoon wat beren doen."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore