Opmerkelijk

Baasje dolbij: poes na 3,5 jaar weer thuis

04 november 2014 16:34 Aangepast: 08 januari 2015 01:23

In maart 2011 zag een familie uit Amersfoort hun kat Tim voor het laatst, maar sinds vorige week is het beestje weer thuis. "We hebben geen idee hoe Tim het zo lang heeft volgehouden".

Ellen Wagenvoort en haar man Gijsbert Jansen keken vreemd op toen de Dierenbescherming Amersfoort belde met de mededeling dat hun poes Tim was gevonden. Al 3,5 jaar was het huisdier zoek. Het koppel en hun tweeling Berend en Elisha hadden er op zijn zachtst gezegd niet meer op gerekend dat het beestje nog terug zou komen. "We hebben een hele zoektocht op touw gezet. Overal briefjes opgehangen, maar tevergeefs", zegt Wagenvoort tegen RTL Nieuws.

ZIE OOK: 's Werelds verdrietigste kat vindt baasje

Maar tijdens een tripje naar Duitsland in de herfstvakantie, hing plots de Dierenbescherming aan de lijn. Tim was gevonden. Iemand aan de Leusderweg, slechts een paar straten van het huis van de familie vandaan, had het dier al een tijdje zien rondzwerven. Vorige week zaterdag werd poes Tim (de eigenaars dachten dat het om een mannetje ging toen ze de kat kregen) herenigd met haar zielsgelukkige eigenaars. "We konden het bijna niet geloven", jubelt Wagenvoort.

De kat ziet er na 3,5 jaar zwerven nog heel goed uit. "Heel bijzonder, we hebben geen idee hoe Tim het zo lang heeft volgehouden. Bovendien was het na een paar dagen weer als vanouds, Tim ligt weer lekker op de bank te spinnen. Maar voorlopig gaat ze niet naar buiten." 

RTL Nieuws
`