Opmerkelijk

Uitvinder pil: Seks alleen nog voor de lol

09 november 2014 14:31 Aangepast: 08 januari 2015 01:23

We doen 'het' in de toekomst alleen nog maar voor de lol, voorspelt de uitvinder van de pil. Volgens hem kunnen eicellen en sperma tegen 2050 zo lang bewaard worden dat alle baby's via IVF verwekt kunnen worden.

IVF zal tegen 2050 zoveel verbeterd zijn dat ook stellen zonder vruchtbaarheidsproblemen de techniek kunnen gebruiken om zwanger te worden.

ZIE OOK: Lieve theemuts, is seks met de douchekop raar?

"Vrouwen zullen er voor kiezen om hun eicellen in te vriezen als ze 20 zijn. Dat geeft ze de vrijheid om te kiezen voor een carrière en te wachten op de juiste partner zonder een tikkende biologische klok", zegt professor Carl Djerassi, de uitvinder van de pil tegen de Britse krant The Telegraph.

Seks heeft op die manier niets meer te maken het maken van kinderen. Mensen doen het alleen nog maar voor 'recreatieve doeleinden'.

ZIE OOK: Agent misbruikt functie voor seks

Bovendien voorspelt de 91-jarige Djerassi dat er geen abortus meer gepleegd hoeft te worden, omdat een ongelukje simpelweg niet meer voorkomt. 

Eén probleem is nog wel dat niemand weet hoe lang ingevroren sperma goed blijft. Maar Djerassi heeft een oplossing: het leger moet ingezet worden. Jonge soldaten kunnen hun sperma laten invriezen. "Op die manier hebben we zo duizenden vrijwilligers."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore