Opmerkelijk

Homo krijgt elektrische schokken om hetero te worden

19 december 2014 11:45 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © Getty Images

Een man heeft een kliniek in China aangeklaagd, omdat een psycholoog hem elektrische schokken heeft toegediend. De homoseksuele Yang Teng onderging een therapie om 'hetero te worden' bij de kliniek.

De kliniek moet Yang Teng 450 euro aan schadevergoeding betalen. De rechtbank vindt dat er geen reden was om de elektrische schokken toe te dienen, omdat iemand niet 'behandeld' hoeft te worden voor homoseksualiteit.

Het is voor de eerste keer dat er in China een rechtszaak speelt rond de zogenaamde 'bekeringtherapie'. Met behulp van hypnose en schokken wordt geprobeerd om mensen 'hetero te maken'.

'Niet verwacht'
Yang Teng zegt dat hij heel tevreden is met de uitspraak. Hij had niet verwacht dat de rechtbank aan zijn kant zou staan en dat de rechtbank ook vindt dat homoseksualiteit niet iets is waar je voor behandeld kunt worden.

De man meldde zich aan voor de therapie, omdat zijn ouders hem onder druk hadden gezet om snel te trouwen en kinderen te krijgen. Yang Teng zegt dat hij zowel fysiek als mentaal last heeft gehad van de therapie.

ZIE OOK: Britse homo: Gevangenis Marokko was concentratiekamp

Yang Teng hoopt dat deze rechtszaak ervoor zorgt dat klinieken stoppen met het aanbieden van dit soort therapieën en dat ouders hun kinderen niet langer onder druk zetten om zich ervoor aan te melden.

RTL Nieuws / AP
`