Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Studente (19): Ik ben de zon uit de Teletubbies

Beeld © BBC

Wie kent deze giechelende baby niet? Het meisje dat het zonnetje uit de Teletubbies speelde is nu een 19-jarige studente. Na jaren van stilzwijgen heeft ze haar geheim bekendgemaakt.

ZIE OOK: Jaaroverzicht 2014: samen juichen, samen rouwen

De 19-jarige Jess Smith (foto's) uit het Britse Chatham is nu een eerstejaars studente aan de Canterbury Christ Church University. Tijdens een spelletje met medestudenten, waarbij iedereen iets over zichzelf moest vertellen wat niemand ooit zou raden, verklapte ze haar grote geheim.

Jess had haar optreden in de Teletubbies jarenlang verborgen gehouden voor vrienden: alleen haar familie wist ervan af. Op Facebook bevestigt Jess dat ze echt het lachende zonnetje was. De studente plaatste foto’s van vroeger en de brief die haar moeder 19 jaar geleden kreeg van de producent van Teletubbies.

ZIE OOK: Teletubbies-heuvel is nu een vijver

"Ik ben onlangs 19 jaar oud geworden en na lang nadenken heb ik besloten dat het tijd is om het iedereen te vertellen. Ik heb nu genoeg zelfvertrouwen om ervoor uit te komen: ik ben de zon uit de Teletubbies", schrijft Jess op Facebook. "Er zijn best veel mensen geweest die claimden dat zij de zon waren, maar alleen ik kan het echte verhaal vertellen."

250 pond
Eerder waren er geruchten dat een andere Jessica Smith, een 27-jarige Amerikaanse tv-ster, de zon zou zijn. Maar daar is niks van waar, zegt Jess. "Zij was tien jaar oud ten tijden van de opnames. En ze lijkt niet eens op de baby."

Jess werd voor de rol van het zonnetje gevraagd na een bezoek aan het ziekenhuis toen ze negen maanden oud was. De producent van Teletubbies had het ziekenhuis gevraagd om vrolijke baby’s door te verwijzen naar de auditie. Jess werd in een kinderstoel geplaatst en gefilmd terwijl haar vader haar aan het lachen bracht met een teddybeer. Ze kreeg 250 pond en een doos speelgoed voor haar rol.

Bron: RTL Nieuws