Opmerkelijk

GGZ: Overvallen door naam en logo 'Denk'

09 februari 2015 17:14 Aangepast: 09 februari 2015 20:39
Het logo boven is van de GGZFriesland, beneden het logo van de nieuwe politieke beweging van Kuzu en Öztürk. Beeld © Fotomontage RTL Nieuws

Het logo en de naam van de nieuwe politieke beweging 'Denk' van Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçcuk Öztürk vertoont vertoont 'opvallend veel gelijkenissen' met die van een onderdeel van de GGZ Friesland, vindt de organisatie zelf. Die wil desnoods via de rechter een naamswijziging afdwingen.

"Onze advocaat heeft contact met Kuzu en Öztürk en als zij hun naam en logo niet veranderen stappen wij naar de rechter", zegt een woordvoerder van de instelling tegen RTL Nieuws, die niet wil zeggen hoe lang de politici de tijd krijgen om hun naam en logo aan te passen. 

"Wij hoorden een half uur voor de persconferentie van de naam en het logo van deze politieke beweging en zijn daardoor behoorlijk overvallen", zegt de woordvoerder. 

ZIE OOK: Kuzu en Öztürk willen af van 'allochtoon'

De naam en het logo van het ggz-onderdeel zijn als merk geregistreerd in de Benelux en de associatie met een politieke partij 'is schadelijk voor ons imago' vindt de GGZ Friesland. 

Kuzu en Öztürk, die de site www.nldenk.nl gebruiken, vinden het "jammer dat een geestelijke gezondheidsinstelling zich bezig moet houden met merkbeleid, reclame en dure advocaten". GGZ Friesland kan het geld beter besteden aan cliënten in de geestelijke gezondheidszorg, vindt Kuzu. Zijn beweging wil de gezondheidsinstellingen en de zorgbehoevenden 'in geen geval' benadelen. Kuzu wijst er in een schriftelijke reactie verder op dat 'Denk' andere doelstellingen heeft dan GGZ Friesland en bovendien een landelijke politieke beweging is. 

RTL Nieuws
`