Opmerkelijk

Politie redt kinderfeestje autistisch jongetje

22 februari 2015 11:45 Aangepast: 22 februari 2015 14:25
Beeld © Facebook/John Buratti

Het verjaardagsfeestje van de 6-jarige Glenn Buratti uit Florida leek op een ramp uit te lopen: zijn hele klas was uitgenodigd, maar er kwam helemaal niemand opdagen. De politie greep in en bezorgde het autistische jongetje de dag van zijn leven.

"Vanaf het moment dat Glenn wakker werd, wilde hij weten hoeveel minuten het nog duurde totdat zijn vriendjes zouden komen", vertelt zijn moeder Ashlee Buratti tegen de lokale krant Osceola News-Gazette. "Geen van de ouders van zijn klasgenoten had geantwoord op de uitnodiging, maar ik had toch hoop dat er een paar kindjes zouden komen. Ik had nooit gedacht dat het er nul zouden zijn."

ZIE OOK: Potje worstelen op het voetbalveld

Toen Glenn in de gaten had dat er niemand op zijn feestje kwam, was hij ontzettend verdrietig. Zijn moeder schreef haar frustratie van zich af op Facebook, met grote gevolgen. Ze kreeg direct reacties van mensen die Glenn alsnog een onvergetelijk partijtje wilde bezorgen. Onbekenden kwamen met hun kinderen langs om cadeautjes te brengen. Een vrouw kocht zelfs een gloednieuwe fiets voor het ventje. 

Maar de grootste verrassing kwam van de politie van Osceola. Ze lieten een helikopter over het huis van de familie Buratti overvliegen en zamelden geld in om cadeautjes te kopen. Ook kwamen de politie en de brandweer op visite met politiehonden, motoren, een ladderwagen en een ME-voertuig. 

Bekijk de foto’s die de vader van Glenn deelde op Facebook: 

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`