Opmerkelijk

'Nederlandse vreemdganger heeft 4 à 5 minnaars per jaar'

23 februari 2015 12:21 Aangepast: 23 februari 2015 20:50

Nederlandse mannen en vrouwen die vreemdgaan, hebben naar eigen zeggen gemiddeld vier tot vijf minnaars per jaar.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 83.500 leden van de internationale datingsite Victoria Milan. Van de Nederlandse ondervraagde bedriegers zegt 58 procent dat ze vier of vijf minnaars hebben, 31 procent heeft er twee of drie, 9 procent slechts één. De resterende 2 procent zegt er wel zes of meer minnaars in een jaar op na te houden.

Gemiddeld twee tot drie minnaars
Daarmee zijn de Nederlanders stouter dan vreemdgangers uit bijvoorbeeld België, Engeland en Italië. Het gemiddelde aantal minnaars in de landen die meededen aan het onderzoek, is twee tot drie.

Nederlandse bedriegers hebben naar eigen zeggen net zoveel affaires als de Fransen en Spanjaarden. Alleen Brazilianen en Mexicanen beweren jaarlijks meer verschillende partners te hebben, namelijk zes of meer. 

ZIE OOK: Vreemdgaan was nog nooit zo makkelijk

Victoria Milan is een wereldwijde datingsite voor gebonden mensen die op zoek zijn naar een avontuurtje en telt zo'n 5 miljoen leden in 33 landen. Deze en concurrerende sites als Second Love en Ashley Maddison zijn omstreden, omdat ze zouden aanzetten tot overspel. De christelijke partij SGP wil daarom dat deze sites aan banden worden gelegd.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`