Grote Prijs van Maleisië

Amai! F1-held Max Verstappen 'is helemaal geen Nederlander'

29 maart 2015 17:45 Aangepast: 30 maart 2015 08:14
Beeld © ANP

Heel Nederland was vandaag trots op Max Verstappen, die als jongste coureur in de Formele 1 punten pakte. Maar er is een probleem: Verstappen is namelijk geen Nederlander, hij is in België geboren.

Dat schrijft het sportblad Helden op zijn site. Verstappen heeft een Nederlandse vader en een Belgische moeder, hij werd geboren in Hasselt. En zijn moeder, Sophie Kumpen, heeft gezegd dat haar zoon alleen een Belgische identiteitskaart heeft. 

ZIE OOK: Verstappen jongste coureur ooit met punten in F1

Vorig jaar moest zijn moeder het contract voor haar zoon tekenen, omdat Max nog minderjarig is. Moeder Sophie zegt dat haar zoon bij zijn debuut onterecht als Nederlander werd genoemd en ook zijn zevende plaats vanochtend haalde Max als Belg. In officiële uitslagen staat hij wel als Nederlander te boek.

Er is nog wel hoop voor Nederland: als Verstappen in september 18 wordt kan hij kiezen voor de Belgische of de Nederlandse nationaliteit, schrijft Helden. Volgens zijn moeder gaat hij dan voor het Nederlanderschap. 

ZIE OOK: Debuut Max Verstappen: jongste F1-racer ooit

Volgens Formule 1-commentator Allard Kalff​ is Verstappen gewoon een Nederlander. "Ik weet niet beter dan dat hij Nederlander is. Iedereen probeert hem nu natuurlijk te claimen", zegt Kalff​. "Hij rijdt gewoon als Nederlander en heeft ook een Nederlandse licentie."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore