Opmerkelijk

Liftmonteurs niet te vinden, gehandicapte slaapt noodgedwongen in stoel

30 maart 2015 09:51 Aangepast: 30 maart 2015 10:32
Beeld © Getty Images

Een bejaarde vrouw uit Alkmaar heeft zittend in haar woonkamerstoel de nacht door moeten brengen. Haar traplift begaf het gisteren halverwege, waardoor ze haar bed niet kon bereiken.

In de wijde omgeving was er niemand te vinden die de lift van Cock Maarhuis wilde repareren. Toen ze het defect aan haar lift ontdekte, belde ze direct de gemeente Alkmaar, die reparatie normaal coördineert. Omdat het zondag was, kon daar niemand worden bereikt. Na tussenkomst van regiozender RTV NH werd de gemeente uiteindelijk op de hoogte gesteld van het probleem en begon de zoektocht naar een monteur die de lift wilde repareren.

ZIE OOK: Man zit vast in lift door stroomstoring

Het vinden van een trapliftmonteur op zondagavond bleek een onmogelijke opgave. Toen duidelijk werd dat het niet ging lukken om de lift te repareren, bood de gemeente Maarhuis aan de nacht door te brengen in een zorghotel. Voor haar was dat alleen geen optie. "Wij hebben onze kleinzoon in huis en die heeft ADHD en PDD-NOS. Als er dan één van ons wegvalt is dat joch in paniek." Uiteindelijk heeft Cock Maarhuis de nacht zittend in haar stoel doorgebracht.

Verantwoordelijk wethouder Anjo van de Ven zegt tegen RTV NH dat er gisteravond 'met man en macht' is gewerkt om de vrouw uit de benarde positie te halen.Verder zegt de gemeente de contracten met de leveranciers van de trapliften te gaan nakijken om te zien of er een 24-uursservice is. Ook is beloofd dat de traplift van Maarhuis vandaag gemaakt wordt. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore