Opmerkelijk

Echtpaar sterft 2 dagen na elkaar: 'voor altijd samen'

12 april 2015 22:44 Aangepast: 13 april 2015 11:41
Ronald en Miriam Pearson.

Echte liefde is: niet zonder elkaar kunnen. De Britse Ronald en Miriam Pearson namen dat wel heel letterlijk: het echtpaar stierf twee dagen na elkaar.

Miriam (95) overleed als eerste, twee dagen later stierf ook echtgenoot Ronald (94). Het stel woonde in het Britse Broughton. Op een dansavond, tijdens de Tweede Wereldoorlog, ontmoetten ze elkaar. Nog tijdens de oorlog stapten ze in het huwelijksbootje. 

ZIE OOK: Wielrenners Parijs-Roubaix ontsnappen aan naderende trein

Ze kregen twee kinderen, Jennifer en Mark, en hadden vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Eén van de achterkleinkinderen noemde het 'het mooiste liefdesverhaal ooit'.

Tot voor kort woonden ze zelfstandig, maar de laatste dagen van hun leven brachten ze door in het ziekenhuis. Ze werden ook samen begraven op 8 april.

"Het is fijn dat ze samen zijn gegaan, dit zouden ze hebben gewild. Ze zullen opnieuw samen zijn, net zoals vroeger", zei de 68-jarige dochter van het stel tijdens de begrafenis. 
 

 

72 glückliche Ehejahre teilten Ronald und Miriam Pearson. Als sie starb, folgte er ihr nur 48 Stunden später. Es war das Ende einer großen Liebe.

Posted by Bild on Saturday, April 11, 2015

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore